2. 6. 2024   |   svátek má Jarmil
 

Tuňáková pomazánka

Název Množství a jednotka
tuňák konzervovaný v oleji 100 g
vejce 1 ks
cibule 1/2 ks
mrkev čerstvá 1/2 ks
jablko 1/2 ks
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Kuchyně: česká
Příprava: 25 min.
Vaření:
Jarča



Postup
Vejce uvaříme na tvrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme nadrobno. Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
Mrkev a jablko oloupeme a nastrouháme nahrubo.
Z tuňáka slijeme olej dáme do misky a rozmačkáme. Přidáme tvaroh, zakysanou smetanu, hořčici, vejce, mrkev, jablko, cibuli. Vše promícháme a dochutíme soli a pepřem.


 


RECEPTY

Brambory plněné anglickou a nivou

Postup: Brambory dobře omyjeme a uvaříme vcelku ve slupce v osolené vodě do poloměkka.... zobrazit recept

RECEPTY

Holandské řízky

Postup: Eidamskou cihlu nastrouháme na jemném struhadle. Mleté maso (nejlepší je bůček,... zobrazit recept

RECEPTY

Dort "medvídek"

Postup: Žloutky ušleháme - můžeme vařečkou nebo ve šlehači, postupně za stálého šlehání... zobrazit recept

RECEPTY

Kotleta s jablky a paprikovou hořčici

Postup: Kotlety omyjeme, osušíme, nasolíme a lehce opepříme. Z jedné strany potřeme... zobrazit recept

RECEPTY

Míša řezy

Postup: Utřeme žloutky s cukrem a máslem, přidáme mléko, mouku smíchanou s práškem do... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Sbíráme éčka...

Kdo to má pořád sledovat, jestli je v jídle nějaké to éčko, řekne si spousta z nás. Pokud nám ale na našem těle záleží, měli bychom si trochu toho času na prostudování, alespoň těch nejškodlivějších přídatných látek... zobrazit článek

RESTAURACE

Černý Orel

Pivovar s restaurací a ubytováním.The New York Times zařadil Kroměříž a Pivovar...